slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide

slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide

slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide

Ciasta:

Ciasta swoje piekę z naturalnych składników, czyli ze swojskich jajek, masła, prawdziwego sera, nie dodaję sztucznych aromatów, skórkę pomarańczową robię sama, również cukier waniliowy jest prawdziwy. Moje ciasta są zawsze świeże, czasem jeszcze cieple wiozę do klienta. Na życzenie Klienta pieczemy też ciasta tortowe, urodzinowe, imieninowe, tarty, rolady.

 

Zależnie od pory roku pieczemy różne ciasta:

Wiosną polecamy - babki wielkanocne, mazurki, muffinki, babeczki, paschę, ciasteczka zbożowe.

Latem polecamy- serniki z owocami, nasze popisowe ciasto to sernik z jagodami i kruszonką, ciasta biszkoptowe z galaretką i owocami, serniki na zimno, muffinki z jagodami, malinami, jeżynami, truskawkami, ciasta drożdżowe z jagodami.

Jesienią polecamy- jabłecznik, szarlotkę z kruszonką, ciasto drożdżowe ze śliwkami, ciasto marchewkowe, muffinki marchewkowe, ciasteczka czekoladowe.

Zimą polecamy - pierniczki, pierniki, usta Adama, strucle makowe, oponki, pączki, faworki, serniki, ciasta z makiem i jabłkami, wigilijną gałąź, karpatkę.

Torty:

robimy je na indywidualne zamówienie klienta. Każdy tort jest dla nas dużym wyzwaniem, które chętnie podejmujemy. W zimie są to raczej torty z masami, z czekoladą lub z mrożonych owoców i przetworów. W lecie używamy świeżych owoców. Nie dodajemy sztucznych dodatków. Robimy specjalne torty dla dzieci np. w kształcie motylka,konia lub postaci z bajek.

 

Polecam

ciasteczka

brzoskwinie

szarlotka