slide
slide
slide

slide
slide
slide

slide
slide
slide

Agatka

 

agatkaGotuję odkąd pamiętam. Gotowanie stało się moją pasją, dlatego ukończyłam szkołę gastronomiczną i marzyłam o założeniu firmy. Jednak dopiero kiedy odchowałam czwórkę dzieci, udało mi się zdobyć prawo jazdy i rozpocząć działalność cateringową.

Najbardziej lubię potrawy kuchni staropolskiej, regionalnej (bieszczadzkiej) i ukraińskiej, a lepienie pierogów szlifowałam pod okiem babci. Gotuję obiady domowe, piekę ciasta oraz torty, robię przetwory z owoców i warzyw, a wszystko to przygotowuję z naturalnych produktów: jajka, ser, mleko, miody, warzywa z ogródka, świeże zioła.

Od kilku lat współpracuję z gospodarstwem agroturystycznym Chata Magoda. We wszystkim pomagają mi mój mąż Mieczysław i córka Magda, która piecze wspaniałe ciasta.

Nasze wyroby wystawiamy na regionalnych, bieszczadzkich imprezach. Gotuję we własnej kuchni i gotowe wyroby, na zamówienie, dowożę na terenie Bieszczadów.

Hobby

Moja największą pasja jest kuchnia, ale mam jeszcze jedną, jest to szydełkowanie oraz haft krzyżykowy. Zajmuje się tym w długie zimowe wieczory.

Zainteresowanych moim hobby proszę o kontakt, mogę zrobić na zamówienie serwety, obrusy, firanki itp.